Vliegen met een beperking is nog niet zo makkelijk.

Voor iedereen is op vakantie gaan niet zo moeilijk. Bestemming kiezen, accommodatie boeken, vlucht boeken, koffer inpakken en gaan.
Voor iemand in mijn situatie komt er nog heel wat bij kijken en zeker als je met de KLM vliegt.

 

In september willen mijn ouders en ik heel graag 10 dagen naar New York. Nu kan ik niet de hele vliegreis (8 uur lang) in een vliegtuigstoel zitten, maar moet ik liggen. Ik lig dan wel eens met korte vluchten van Transavia op de grond. Van de KLM mag dit echter niet, dus vroeg ik wat dan het alternatief was. Zij vertelde mij dat het mogelijk was om een brancard te plaatsen in het vliegtuig, maar of ik dan wel even het bedrag van acht stoelen wil neerleggen. Dit geld heb ik natuurlijk niet. Verder legde ik uit dat ik ook gewoon op drie stoelen kan liggen, omdat ik toch niet zo groot ben, maar ook hiervoor moest ik dan de volle mep van drie stoelen betalen. Verder had ik nog aangeboden om wel iets te betalen voor de twee extra stoelen, maar nee hoor ik moet gewoon de volle mep moeten betalen.
Dit betekend dus dat ik nooit met de KLM zou kunnen vliegen. Je wordt gewoon op een bepaalde manier gestraft, omdat je in een rolstoel zit.
Voor de mensen die mij kennen weten zij dat ik het hier niet bij laat zitten, want ik moet en zal in New York komen.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Rina Truijers van der Lee (zaterdag, 05 maart 2016 21:25)

    Helemaal gelijk Britt succes.

  • #2

    Emile van Aelst (zondag, 06 maart 2016 23:17)

    Belachelijk he Britt, ik hoorde het vanmiddag van je moeder. Jou kennende ga je er achteraan en ik ben heel benieuwd hoe het af gaat lopen.